La vida es complicada ?

És aquesta vida complicada?
Depèn …
De què depèn?
Només que de tu.

La vida ni és fàcil ni és difícil, ni és simple ni és complicada, som nosaltres que la fem que sigui una cosa o altra, som nosaltres que decidim el camí que volem agafar, també és veritat que a vegades per ignorància agafem un camí que pensem que serà el correcte i el temps ens diu que no, que estàvem equivocats i se’ns compliquen les coses.
A les hores que hem de fer?
Podem fer moltes coses.

1 – Acceptar les coses com són, no com nosaltres voldríem que fossin. La realitat és la que és i ignorar-la és una ingenuïtat. Cosa diferent és que si podem intentem canviar-la si no ens és favorable.
Ex. Demà volíem sortir d’excursió i resulta que està plovent, el més prudent és no sortir, si malgrat tot ens entossudim a sortir, pot passar que se’ns compliquen les coses, podem canviar la sortida i fer una més fàcil que la pluja no ens la compliqui.

Parlant de realitats l’únic temps real és el moment actual, el moment en què vivim a cada moment i és aquest l’únic temps que podem viure intensament, gaudir-ho, aprofitar-ho, tots els altres temps passats i futurs van existir i poden existir demà, però l’únic que existeix realment és l’actual. Viu al màxim cada moment de la teva vida.

2 – Ser una persona austera, austera no vol dir tacanya, austera vol dir que necessita poques coses per ser feliç, ja que la felicitat radica dintre de nosaltres. La persona austera si pot ha de cobrir les seves necessitats reals i gestionar bé tot el que sigui superflu.
Un altre tema seria saber si una necessitat que tenim és real, autèntica o ens l’ha creat la publicitat, l’entorn, la vida moderna.
La felicitat no està en tenir un cotxe més potent, en tenir més roba a l’armari, en fer viatges més luxosos. La felicitat és estar a gust en la teva forma de ser, en com et relaciones amb les persones del teu entorn, com t’estimen les persones que et coneixen, perquè valoren la teva sensibilitat, la teva preocupació per les seves dificultats, la teva disponibilitat.
Anar per la vida «ligero de equipaje» ens estalvia moltes complicacions

3 – El 80% de la informació que ens arriba és interessada. Interessada a defensar uns interessos que no acostumen a ser els nostres. Cal filtrar bé tota la informació que rebem.
Ex. El consum en aquesta societat capitalista ajuda a fer que millori l’economia del país. A més consum més benefici per les empreses, més ocupació. Podrà ser millor pel país, però el que és cert que serà pitjor per la teva economia, per la teva butxaca. Hem de fer un consum responsable adequat als ingressos, cobrint aquelles necessitats que tenim realment, no aquelles necessitats que ens crea la publicitat, tenir una cosa perquè la tenen els altres, tenir una cosa perquè és moda, durant molt de temps ni havíem pensat i ara resulta que és imprescindible.

Ex. Ara ho hem d’assegurar tot. L’habitatge, el cotxe, la salut, l’enterrament, el gos … El que és obligatori no el podem evitar, però el que no sigui obligatori pensem que la millor assegurança és la cura personal, portar una vida saludable, conduir amb prudència, fent les coses ben fetes els riscos baixen moltíssim.

Ex. L’esport és molt saludable, el que practica cadascú per la seva salut. L’afició desmesurada per l’equip del Barça o altres esports professionals només beneficia econòmicament als jugadors, tècnics i directius.

4 – La hiperactivitat. Les persones som éssers gregaris i com tals necessitem les relacions amb les altres persones. Participar en grups, en la feina, en grups esportius, en grups de debat, ens dona satisfacció. Però com tot a la vida «en su justo punto» que ho puguem digerir bé, sense stress, prioritzant les relacions de proximitat, que faciliten la trobada i el descans.

5 – I per acabar: Cuidar la salut, podríem fer un llibre sobre aquest tema, però aquí només tocaré dos aspectes: el Descans i la Dieta.
El descans no és un caprici, és una necessitat. El cos per si sol té la gran capacitat d’arreglar molts dels problemes que li provoquem, però per fer-ho necessita temps i tranquil·litat. Hem de dormir 9 hores al vespre i com hem de matinar per les feines l’única solució és anar a dormir abans. I aquí tornem a la informació interessada. Per què molts dels programes bons de les TV els fan de 10 a 12 de la nit.?
La dieta, tornem-hi sobre dietes hi ha moltíssima literatura, menja el que vulguis, però que sigui sa, variat i si fet a casa molt millor, menja amb el cap no amb l’estómac, el teu sentit comú ja et diu si és suficient i pensa que tot això t’ho fiques dintre el teu cos i passa per la teva sang per nodrir les teves cèl·lules. Una alimentació correcta pot ser la teva millor medicina i al revés la causa de moltes malalties